Security Awareness in The Netherlands – Cyber Security Awareness & Social Media Integrity

Recently, OSINTELINK and Tilburg University completed their research into incidents and the causes and consequences of security breaches in the Netherlands. Moreover, company policies aimed at preventing the unconscious leakage of company confidential information by employees were investigated as well as their relevance and effectiveness. The report as well as the presentation can be downloaded.

Online Footprint

Aanvullend wordt binnen dit assessment in kaart gebracht wat de z.g. algemene online footprint van kandidaat is. Hierbij wordt een globaal onderzoek gestart naar de online activiteiten van kandidaat op sociale media. Het onderzoek is erop gericht ongepast en niet-integer gedrag uit te sluiten.

Informatielekken in de Rotterdamse Haven

In 2012 heeft het adviesbureau OSINTELINK – als vervolg op dit landelijke onderzoek – en ondersteund door Deltalinqs (belangenbehartiger van logistieke en industriële bedrijven in het Rotterdamse haven- en industriegebied) het onderzoek verlegd van Landelijk naar de Rotterdamse regio. In dit onderzoek lag de focus op de menselijke factor en het onbewuste, met daarnaast enkele havenspecifieke elementen. De resultaten van dit vervolgonderzoek zijn gebruikt voor de ontwikkeling van een praktische tool waarmee leden van Deltalinqs en andere organisaties in het Rotterdamse haven- en industriegebied beter in staat zullen zijn om dit bewustzijn verder te stimuleren en te versterken.

Educatie: Bewustwording Bedrijfsgeheimen & Social Media Integriteit

OSINTELINK en de Stichting Dutch Security Awareness Foundation introduceren het programma: Bewustwording Bedrijfsgeheimen & Social Media Integriteit.

OSINTELINK hecht er waarde aan een bijdrage te leveren aan de bewustwording van dit thema. Er is sprake van een online, maar ook offline footprint, die beide vervelende en verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor zowel personen als organisaties.

Met dit programma, dat overigens modulair kan worden ingezet, biedt u als bedrijf of opleidingsinstituut de zekerheid aan medewerkers en studenten/stagiaires, dat bedrijfsvertrouwelijke informatie wordt herkend en correct wordt behandeld (offline en online).

Aanvraagformulier Dienst(en)

INTInfographic_2_PNG